Menu Sluiten

Asser winkelstraten krijgen uitnodigende, groene en ontspannen uitstraling

De gemeente stelt bijna vijf miljoen euro beschikbaar stellen voor de herinrichting van de Kruisstraat, de Marktstraat, de Weiersloop, de Oudestraat en het oostelijk deel van de Gedempte Singel. In de ontwerpen is volop ruimte voor bijzondere groene ontmoetingsplekken. Ook sluiten ze qua sfeer en beleving aan bij het al heringerichte Koopmansplein.

“Met de herinrichting van deze winkelstraten krijgt ons stadshart een uitnodigende en vooral ook groene en ontspannen uitstraling. Ik vind het belangrijk dat we in deze ontwerpen aansluiten bij de herinrichting op het Koopmansplein. Ik ben ervan overtuigd dat de bezoekers aan onze stad die het Koopmansplein al heel goed weten te vinden, zich in de toekomst ook thuis gaan voelen in de vijf heringerichte winkelstraten. Het is daar in de toekomst qua sfeer en beleving goed toeven,” zegt een enthousiaste wethouder Mirjam Pauwels     

voor  aanpak                                                       na aanpak

Inspelen op behoeften     De ontwerpen voor de winkelstraten zijn door OKRA Landschapsarchitecten – in afstemming met ondernemers, eigenaren en bewoners uitgewerkt. Er zijn onderscheidende plekken gecreëerd die uitnodigen tot verschillend gebruik en inspelen op de behoefte van verschillende doelgroepen.

Binnenkort worden de plannen voorgelegd aan de gemeenteraad.