Menu Sluiten

Asser politiek springt in de bres voor discgolfbaan bij Baggelhuizerplas

Drie Asser partijen springen in de bes voor een discgolfbaan bij de Baggelhuizerpas. Een werkgroep startte eerder deze week een petitie voor een eigen baan in Assen. 

© Eigen foto

“We vinden discgolf een verrijking voor het sport- en beweegaanbod in de gemeente Assen”, schrijven de fracties van D66 Assen, PvdA en GroenLinks in een brief aan het college van B en W. Ze benadrukken dat de sport laagdrempelig en goedkoop is, geschikt is voor individueel of met een groep, en toegankelijk voor iedereen en het hele jaar door te spelen is. “Daarnaast blijkt uit plekken waar andere banen zijn gerealiseerd dat het goed is voor de sociale veiligheid en het zwerfafval is significant verminderd”, zo staat in de brief. 

De partijen vragen zich af of het college van B en W op de hoogte is van het initiatief en bereid is om mee te helpen aan de realisatie van dit initiatief. Ook vragen de fracties of het college de Baggelhuizerplas een geschikte locatie vindt voor een baan. 

Mobiele basket

De petitie van de initiatiefnemers is inmiddels ruim 300 keer ondertekend. Om een ‘go’ te krijgen van de gemeente, moet er voldoende draagvlak onder de Assenaren zijn. De groep trekt met een mobiele basket langs plekken in Assen om mensen kennis te laten maken met de sport. 

De ambitie van de groep is een baan met achttien holes die door negentig mensen tegelijkertijd kan worden bespeeld. Daar hangt een prijskaartje aan van ongeveer 1.800 euro per hole.Verschillende instanties kunnen de subsidies verstrekken. “Als we een go hebben, kunnen we kijken naar de financiering. Een baan kan volledig betaald worden door de gemeente, maar ook sponsoren zijn een optie”, vertelt Popping.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.