Menu Sluiten

Asser binnenstad decor voor muzikaal talent tijdens Popronde

Aanstormend talent dat zich laat horen in cafés, een kerk en een theater en publiek dat daar gratis van geniet. De Asser binnenstad was vanavond het decor van het reizende muziekfestival de Popronde.

© Omroep Assen/Floor Visser

Goedgevulde cafés, muziek van pop tot aan rock en gezelligheid op zes verschillende locaties in de Drentse hoofdstad. De avond trapt af in café De Witte Bal. Organisator Levi Vandenberg kijkt tevreden toe en kan eindelijk een beetje ontspannen. “Ik heb de afgelopen dagen nauwelijks geslapen”, vertelt hij.

Ouderwets de kroegen langs

Het is voor het eerst in drie jaar dat het muziekfestival weer ouderwets in cafés en kroegen in Assen plaatsvond. Vorig jaar moest het evenement uitwijken naar slechts twee locaties: theater De Nieuwe Kolk en podium Zuidhaege. Het jaar daarvoor was het festival nog kleinschaliger en waren er maar dertig mensen welkom.

En dat maakt het extra spannend, aldus de organisator. “Het is maar de vraag of mensen het festival dan nog weten te vinden. Het is toch een beetje gênant als er niemand komt. Maar dat zit wel goed.”

Naast de Witte Bal doen ook Podium Zuidhaege, wielercafé Cours, Autentieq, Zusjes de Boer en 1809 Lodewijk Napoleon mee. Veertien acts laten daar horen wat ze in huis hebben. Vandenberg moest een selectie maken uit meer dan 100 aangemelde bands. “Dan kijken we welke band het beste bij welke locatie past. En natuurlijk ook naar welke muziek Assenaren leuk vinden.”

Meau, Froukje, Chef’Special

Geen acts uit Drenthe dit keer, maar wel talent uit het Noorden. Zo ook de 20-jarige singer-songwriter Boaz uit Harlingen. Hij is bijna klaar om het podium op te gaan bij Wielercafé Cours. “Ik heb er erg veel zin in”. Assen is de achtste stad waar de jonge artiest mag optreden. “Het is uren maken op verschillende plekken. Ik leer enorm veel”, zegt hij dankbaar. 

Dat het festival een springplak is voor succes, blijkt uit vorige edities. Vorig jaar stond zangeres Meau nog in de voucher van de Nieuwe Kolk. Nu staat ze op de grootste festivals van Nederland. Ook bands als Chef’Special, The Vices en Froukje zijn ooit begonnen bij de popronde.

Reizend festival

Tijdens de Popronde treden tientallen veelbelovende live-acts op in theaters, kerken en clubs in het centrum van een stad. In september, oktober en november doet het festival 42 steden aan, waaronder drie in Drenthe. Assen is de eerste Drentse stad waar muzikaal talent zich laat horen. Op 3 november doet de Popronde Emmen aan. Meppel staat op 20 november op de kalender.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.