Menu Sluiten

Assen zwaait Frida Kahlo uit

De binnenstad van Assen huilt. Niet alleen omdat het vanmorgen regende, maar ook omdat de laatste aandenken aan de Frida Kahlo tentoonstelling de stad verlaten. De posters bij Warenhuis Vanderveen worden opgeslagen en de vlaggentjes worden weggehaald. 

Bij Vanderveen worden de posters met veel zorg eraf gehaald.

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner 

Bij Warenhuis Vanderveen waren een aantal mannen rond elf uur nog druk bezig met de posters. De eerste vijf aan de voorzijde waren al weg. De laatste twee aan de zijkant werden tegen die tijd weggehaald. Daarna gingen de mannen door met het weghalen van de vlaggetjes in de binnenstad. 

Frida veiling 

Op de Kop van de Vaart staat de buste van Frida nog. Deze wordt donderdagochtend weggehaald. Dan wordt ze opgeslagen en laten nog geveild. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend, vertelt Kjeld Vosjan binnenstadregisseur van Assen. Ook de posters die hingen bij voormalig club Diana en bij Vanderveen worden geveild.

De binnenstad hoeft niet lang zonder de versiering te doen, want ook met de nieuwe tentoonstelling ‘In de ban van de Ararat’ van het Drents Museum wordt Assen in de ban van Ararat gebracht. 

Onze verslaggever Esmée Söllner deed vanmorgen een rondje door de binnenstad van Assen. Dat kunt u hier luisteren.