Menu Sluiten

Assen staat dit weekend weer in het teken van blues

Wie dit weekend in Assen is, kan er niet aan ontkomen: de blues. Het laatste weekend van januari staat traditiegetrouw in het teken van die muziek.

© Kim Stellingwerf / RTV Drenthe

Op vrijdag, zaterdag en zondag is op 27 plekken in de binnenstad de blues te horen. Het muziekfestijn wordt afgetrapt in City Hotel de Jonge, waar genodigden komen. Er zijn optredens in cafés, winkels en eetgelegenheden, zoals in Lodewijk Napoleon, café de Witte Bal en Zusjes de Boer. Op zaterdagavond is er weer een heuse bluesroute. Bekijk hier het volledige programma van de bluesdagen. 

Het is de 36e editie van het evenement. “We zijn blij dat het weer in januari kan, na twee jaren met coronamaatregelen”, vertelt organisator Jan Postma in de uitzending van Arnolds Blues and more van Omroep Assen. 

Aanstormend talent

Nieuw dit jaar is het talentenpodium op zaterdagmiddag in Podium Zuidhaege. Twee bands, bestaande uit leerlingen van het Dr. Nassaucollege, treden daar op. De organisatoren zijn blij dat de jeugd betrokken wordt bij het Asser muziekfeest. “Want we willen graag de jeugd kennis laten maken met de blues”, aldus Postma. 

Meer informatie over het evenement of alvast wat muziek horen om in de stemming te komen? Luister dan de uitzending van Arnolds Blues and more terug, volledig in het teken van de Asser bluesdagen.