Menu Sluiten

Assen heeft tv-kanaal voor en door jongeren, Spot TV Assen

Vrijdag 12 februari om 20:00 uur is de eerste live-uitzending van Spot TV Assen, het online tv-kanaal voor en door jongeren. Het redactieteam wordt gevormd door jongeren vanuit verschillende scholen en opleidingen zij laten zien wat er allemaal gebeurt in Assen voor de jeugd van 12 tot 22 jaar. De aftrap is met DJ Miquell Kaidel uit Assen, bekend van o.a. radiostation Funx.

Studie Zuidhaege     Dit initiatief van de gemeente Assen in samenwerking met Spot TV, Vaart Welzijn, Asser Sport Akkoord, DNK, ICO, DAF, Podium Zuidhaege, Vaart in Assen en Spraakmakend wordt betaald door geld dat het Rijk beschikbaar heeft gesteld om jongeren perspectief te bieden in coronatijd. Alle uitzendingen worden gemaakt vanuit de studio in Podium Zuidhaege. De jongeren bedenken en organiseren deze nieuwe (online) activiteiten, waar je naar kunt kijken of waar je aan mee kunt doen.

Platform voor jongeren     Wethouder Jan Broekema is blij met de samenwerking tussen alle partijen. “Ons streven is om jongeren vermaak en steun te bieden in deze coronatijd. Maar ook om hiermee een platform voor jongeren neer te zetten dat na de coronacrisis blijft bestaan. De komende weken breiden we het aanbod van activiteiten uit op basis van ideeën van de jeugd. In principe online, maar waar het binnen de regels kan ook in levenden lijve, bijvoorbeeld in de vorm van sportactiviteiten.”

Actualiteit en maatschappelijke thema’s     Naast actualiteiten, lifestyle, sport en events, komt er op Spot TV ruimte voor de maatschappelijke kant. Zoals een spreekuur van Vaart Welzijn voor jongeren of programma’s over thema’s die actueel zijn. Jongeren kunnen via Spot TV meedoen aan bepaalde activiteiten. Ook worden activiteiten live gestreamd.

12 februari om 20.00 uur     Praat meteen mee! op vrijdag 12 februari om 20:00 uur bij de allereerste live-uitzending van Spot TV Assen vanuit Podium Zuidhaege. Iedereen kan meekijken via https://assen.spot-tv.nl/. Naast een optreden van DJ Miquell Kaidel worden tijdens de uitzending nieuwe ideeën besproken voor activiteiten en de invulling van Spot TV Assen. De input van jongeren is daarbij erg belangrijk. Jongeren die hierover mee willen praten kunnen dit vrijdag via de livestream doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.