Menu Sluiten

ASSEN CENTRAAL put uit meerdere politieke partijen

De nieuwe politiek partij ASSEN CENTRAAL heeft in korte tijd kans gezien een kandidatenlijst samen te stellen. Opvallend is dat een aantal kandidaten hun wortels hebben in andere politieke partijen. Daardoor zou Assen Centraal wel eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de gemeenteraadsverkiezingen.

De eerste twee plaatsen worden ingenomen door de oprichters van de partij Albert Smit en Luc Rengers. Op de derde plaats staat Anita de Rijke-Criens. Die bekend is door haar rol in Duurzaam Kloosterveen. De actiegroepen die zich verzet tegen een gedwongen energietransitie in de wijk Kloosterveen. Een logische keus. In de gemeentepolitiek zie je vaak organisatoren van actiegroepen op duiken op de kandidatenlijsten van politieke partijen.

Een opvallende naam is de 5e kandidaat Hemmo van der Wal. Hij is werkzaam in de zorg, maar heeft zijn politiek sporen verdiend binnen het CDA. Niet alleen als afdelingsbestuurder, maar hij stond in 2018 als nummer 16 op de kandidaten lijst.

De in mijn ogen meest opvallende kandidaat is Rob Molijn. Hij is jarenlang actief geweest binnen GroenLinks. April jongstleden trad hij na drie maanden lid te zijn van de gemeenteraad van Assen om gezondheidsredenen af. Maar nu duikt hij die weer op als 11e op de kandidatenlijst van ASSEN CENTRAAL. De vraag die op komt is. Hoe ziek was Rob Molijn eigenlijk? Of was er binnen GroenLinks meer aan de hand?

Op plaats 18 komen we oudgediende Egbert Prent tegen. Hij is gepokt en gemazeld in de Asser politiek. Hij is ooit begonnen als lid van de fractie van Stadspartij PLOP en is later een eigen lokale partij begonnen. Nummer 19 op de lijst is Marco de Rijke. Tot 2019 was hij voorzitter van de voetbalvereniging ACV. In 2018 stond hij op plaats 19 van de VVD-lijst.

Spannende verkiezingen     Het is duidelijk ASSEN CENTRAAL heeft kans gezien haar kandidaten uit verschillende sectoren en maatschappelijke stromingen van de Asser samenleving te halen. Kandidaten die hun eigen achterban en voorkeur stemmen meenemen. Kortom ASSEN CENTRAAL zou wel eens een stevige rol kunnen gaan spelen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.