Menu Sluiten

ASSEN CENTRAAL dendert de gemeenteraad binnen

Bij de eerste presentatie van de tussenuitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen werd al duidelijk dat Stadspartij PLOP, de ChristenUnie en ASSEN CENTRAAL de grootste raadsfracties zouden worden. Fracties met elk ongeveer 5 leden. Een trend die werd onderstreept bij de volgende tussen uitslagen.

De voorlopige uitslag van de strijd om de gunst van de kiezer is als volgt.

Stadspartij PLOP, 5 zetels (15,2%)

ChristenUnie, 5 zetels (14,2%)

ASSEN CENTRAAL, 5 zetels (14,1%)

PvdA, 3 zetels (9,6%)

VVD, 3 zetels (9,1%)

GroenLinks 3 zetels (8,6%)

D66, 3 zetels (8,4%)

CDA, 2 zetels (7,7%)

SP, 2 zetels (7,1%)

50plus, 2 zetels (5,9%)   

Conclusie, ASSEN CENTRAAL dendert de gemeenteraad binnen. Samen met Stadspartij PLOP en de ChristenUnie zijn zij de drie grootste partijen (5 zetels). Alle andere partijen volgen op bescheiden afstand met 3 of 2 zetels.

Voor de goede orde het is de voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt maandag 21 maart om10.00 uur bekend gemaakt. Dan wordt ook duidelijke welke kandidaten voldoende voorkeurstemmen hebben gehaald om, vanaf een onverkiesbare plaats toch in de gemeenteraad te komen.

Stadspartij PLOP is dus de grootste partij en heeft het initiatief bij de collegevorming. Gezien de uitslag en de politieke ontwikkelingen in de Asser raad het afgelopen jaar, zou de vorming van een college wel eens stevige klus kunnen worden.