Menu Sluiten

Art of Wonder gaat door, maar in een aangepaste vorm

Naar aanleiding van de coronapersconferentie op 9 juli heeft de organisatie van jeugdtheaterfestival Art of Wonder besloten dat het festivalweekend dit jaar in een enigszins afgeslankte vorm plaatsvindt. Hoewel de huidige maatregelen momenteel tot 13 augustus gelden, wil de organisatie zich zo goed mogelijk voorbereiden op een veilige editie in september.

Art of Wonder – Assen – 2019 Foto ©  Moon Saris

Het festivalweekend duurt daarom twee in plaats van drie dagen: van 18 t/m 19 september. Ook is de avondprogrammering een stukje korter en het programma buiten het festivalhart in de Gouverneurstuin is minder uitgebreid dan onder normale omstandigheden. Daarmee vervalt dus ook de traditionele feestelijke opening op de vrijdagmiddag.

De vierde editie van Art of Wonder zou eigenlijk plaatsvinden in juni 2020, maar vindt nu uiteindelijk na meerdere verplaatsingen plaats op 18 en 19 september 2021. Het festival ziet er dit jaar iets anders uit dan voorgaande jaren. Of de organisatie gaat werken met timeslots, vaste zitplaatsen, testen voor toegang en/of afstandsmaatregelen hangt af van de ontwikkelingen na 13 augustus. Hierover wordt later meer bekend gemaakt. De organisatie is op verschillende scenario’s voorbereid.

Artistiek leider van Art of Wonder Frederieke Vermeulen over het besluit:
“We vinden het belangrijk dat jong en oud veilig is en zich veilig voelt op ons festival en we volgen daarin de tijdens het festival geldende coronamaatregelen. Om de kans zo groot mogelijk te houden dat het festival doorgang kan vinden met behoud van het karakter van het festival, hebben we ook het programma enigszins aangepast. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld meer voorstellingen die al vanaf de jongste doelgroep (2+/4+) geschikt en leuk zijn om samen met de hele familie te beleven. Dus ook met oudere kinderen en volwassenen. Het wordt misschien wel meer dan ooit een festival voor alle leeftijden en echt herkenbaar Art of Wonder dus!”

Online kaartverkoop
De kaartverkoop start op 28 augustus online via de website. Er is een beperkte capaciteit, mocht er later meer capaciteit mogelijk zijn vanwege veranderende maatregelen maakt de organisatie dat bekend via de website en sociale mediakanalen.

Over Art of Wonder
Art of Wonder is een jeugdtheaterfestival voor alle leeftijden met de binnenstad van Assen als podium. Vooraf aan het publieksevenement in de stad trekt het festival langs scholen in Drenthe. De Gouverneurstuin is het hart van het festival, maar ook op andere binnen- en buitenlocaties in de stad kan het publiek genieten van fantasierijke voorstellingen, gemaakt door toonaangevende (inter)nationale theatergezelschappen. Art of Wonder wordt georganiseerd door Drents JeugdTheater Garage TDI. Garage TDI is het huis voor jeugd- en jongerentheater, waar alle expertise op het gebied van theater voor deze doelgroepen aanwezig is.