Menu Sluiten

Ambitie TT Museum moet omhoog, gemeente betaalt adviseur

De gemeente staat positief tegenover een TT Museum in de binnenstad van Assen. Maar, dan moet het plan wel naar een hoger niveau. Daar gaat het museumbestuur de komende maanden aan werken met steun van een externe deskundige, betaald door de gemeente. Voor de zomervakantie moet er een museumplan liggen.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

“Het college erkent de waarde die de TT voor Assen heeft en ziet potentie in een TT Museum voor de stad. Met het bestuur is besproken dat het plan dat op dit moment voor ligt qua ambitie- en kwaliteitsniveau nog verder uitgewerkt zou kunnen worden”, laat de gemeente weten.

Brandbrief

In augustus stuurde het boze museumbestuur een brandbrief naar de gemeente. De stichting twijfelde eraan of het stadsbestuur wel echt een TT Museum in Assen wil, omdat ze nauwelijks steun krijgen vanuit het stadshuis. In februari diende de stichting een subsidieaanvraag in. Ze vragen 300.000 euro, maar vanuit de gemeente kwam alleen maar kritiek.

De brandbrief bracht de zaak wel in beweging. Wethouder Bob Bergsma (D66) ging met het bestuur van de stichting om tafel. Afgesproken is dat de stichting de plannen verder uitwerkt in samenwerking met een adviseur die wordt betaald door de gemeente.

800.000 euro nodig

Stichting TT Museum Assen is al jaren bezig met plannen voor een museum in de stad. De plek die ze hiervoor op het oog hebben is voormalig bioscoop en discotheek Diana aan de Brinkstraat. Dat pand kunnen ze voor een schappelijke prijs huren.

Het museum heeft 800.000 euro nodig. Andere partijen willen het museum financieel steunen, maar alleen als ook de gemeente Assen meebetaalt. Zolang die niet over de brug komt, houden de andere financiers ook de hand op de knip.