Menu Sluiten

Agenda: Laatste editie van Asser Praat over vrouwen die ertoe doen

Wie op de stadsplattegrond van Assen op zoek gaat naar straten die naar vrouwen zijn genoemd komt tot de conclusie dat de verhoudingen behoorlijk scheefliggen. Het wordt nog veel schever als de dames ook nog uit Assen moeten komen. Dan is het er maar een. De laatste editie van dit achtste seizoen in De Nieuwe Kolk- zet de praatshow Asser Praat de schijnwerper op dit feit. Duidelijk wordt dat het niet ligt aan het gebrek aan Asser vrouwen die een straatnaam verdienen.

© Asser Historische Vereniging

 

Wilhelmina Pelinck-Zijnen de Gier bijvoorbeeld stond aan de wieg van de consultatiebureaus voor zuigelingen door de oprichting van de kraamverplegingsdienst in Assen in 1924. We hebben met elkaar nog steeds profijt van haar voorbeeld. Bestuurslid Bieneke Drenth van de Asser Historische Vereniging levert tijdens de praatshow een hele rij Asser straatnaamkandidates.

Koorschool Drenthe

Minstens zo bijzonder wordt een optreden van de Koorschool Drenthe. Arjan van der Mark weet in Podium Zuidhaege jongeren tot een samenzang te leiden van verbazingwekkende kwaliteit. Zijn pupillen zingen in de Mattheus Passion alsof ze nooit anders doen. Voor Asser Praat kies hij een wat lichtvoetiger bijdrage.

© Koorschool Drenthe

Marten van Dijken

Omdat een dag eerder de bevrijding van Assen wordt gevierd vertelt ‘stadboswachter’ Marten van Dijken de Asser Praat-bezoekers hoe die bijzondere dag anno 1945 beleefd moet zijn.

‘tien van Heijting’

Voor wie benieuwd is wat stadsfotograaf Ineke Heijting al die jaren vanuit haar scootmobiel bij elkaar heeft geschoten wordt getrakteerd op de ‘tien van Heijting’.

Het programma, als altijd gepresenteerd door Bernd Otter en Kars Klok, zou niet compleet zijn zonder de historische quiz, de muziek van LuieKees en de column van Bert Naarding. Asser Praat is op 14 april om 14.30 uur in De Nieuwe Kolk. Entree is 12,50 euro inclusief pauzedrankje. Gebruikt u de code ‘gekleurdgrijs’ dan krijgt u korting.