Af- en oprit A28 bij Haren drie weekenden dicht

Vanaf dit weekend zijn de afritten van de A28 bij Haren afgesloten van verkeer. Doordeweeks zijn de afritten wel open.

Foto © Google Maps

De afrit van de A28 bij Haren, richting Groningen, is afgesloten in het weekend van 9 tot en met 11 juli en van 30 juli tot en met 1 augustus. De oprit van de A28 richting Assen is dicht van 6 tot en met 8 augustus.

De omleidingsroute wordt met borden aangegeven. De dienstregeling van bussen van en naar P+R Haren wijkt tijdens de drie weekendstremmingen af van de normale weekenddienstregeling. Bekijk de actuele dienstregeling op de website van Qbuzz en 9292ov.

Faunaduiker

Tijdens de weekendstremmingen wordt een faunaduiker onder de A28 aangelegd. Een faunaduiker is een soort tunnel voor kleine dieren, zoals de otter.

De faunaduiker komt ten zuiden van Haren, ter hoogte van de afslag Haren en parkeerplaats De Witte Molen. Voor het plaatsen van de tunnel worden van 9 juli tot 9 augustus verschillende werkzaamheden uitgevoerd. Verkeer op de A28 ondervindt alleen hinder tijdens de weekendstremmingen. Ter hoogte van de werkzaamheden wordt de snelheid op de A28 verlaagd naar 70km/u en is een rijbaan afgesloten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.