Menu Sluiten

Actium bouwt twaalf woningen voor oud-patiënten GGZ Drenthe

Actium gaat twaalf woningen bouwen op het terrein van GGZ Drenthe in Assen-Oost. Deze woningen zijn bedoeld voor patiënten van de GGZ die uitbehandeld zijn. In deze woningen kunnen ze zelfstandig leren wonen. De verwachting is dat deze woningen in mei 2022 worden opgeleverd.

Foto © HJK Architecten

Door: Romy Posthumus

De locatie ligt aan de Lindenlaan in Assen-Oost en is niet bebouwd geweest. Het ligt in de groenstrook tussen de Adventskerk en een blok zorgwoningen. Tussen deze gebouwen worden twaalf woningen gerealiseerd die zijn bedoeld voor patiënten die hun behandeling binnen een kliniek van GGZ Drenthe hebben afgerond.

Zelfstandig leren wonen

Tot op heden gingen deze mensen rechtstreeks naar een reguliere woning. De nieuwe woningen bieden de gelegenheid om weer zelfstandig te leren wonen onder toezicht van GGZ Drenthe. De bewoners verblijven maximaal twee jaar in de woning.

Het plan betreft twee rijen van zes woningen die met de achterkant tegen elkaar aan staan. De woningen hebben twee slaapkamers op de verdieping, worden volledig gasloos en voor zover mogelijk energieneutraal. Voor de energievoorziening wordt gebruik gemaakt van warmtepompen en zonnepanelen.