Menu Sluiten

Aanstaande zaterdag vredesbijeenkomst voor Oekraïne op Koopmansplein

Onder het motto “Assen voor vrede: samen stilstaan bij Oekraïne” roept de gemeente Assen roept haar inwoners op om aanstaande zaterdag 12 maart stil te staan bij de situatie in Oekraïne en een oproep te doen voor vrede. Van 12.00 tot 12.30 uur organiseert de gemeente een vredesbijeenkomst op het Koopmansplein.

Burgemeester Marco Out: “De afgelopen weken hebben we met groot ongeloof en afschuw gekeken naar de gebeurtenissen in Oekraïne. De beelden van de oorlog en het geweld houden ons allen ontzettend bezig. We leven mee met de mensen in Oekraïne en organiseren daarom deze vredesbijeenkomst.”

Vredesbijeenkomst     Tijdens de bijeenkomst staat de gemeente samen met Assenaren stil bij de situatie in Oekraïne en roepen we op tot een vreedzame oplossing voor de oorlog in Oekraïne. Burgemeester Marco Out zal de bijeenkomst openen met een korte toespraak. Daarnaast zullen ook Cor Verkade, namens verschillende hulporganisaties voor Oekraïne, en stadspredikant Bert Altena spreken. Na afloop van de bijeenkomst vindt er in De Nieuwe Kolk een gesprek plaats met inwoners uit Assen, die uit Oekraïne en Rusland komen of hier familie hebben.

Solidair met Oekraïne     Gemeente Assen sluit zich met dit initiatief aan bij de ‘Europese dag van gemeente voor solidariteit met Oekraïne’. Gemeenten en steden in heel Europa organiseren deze dag een actie om een oproep te doen voor vrede in Oekraïne.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.