05/06 Johan Derksen signeert zijn biografie Derksen geschreven door Antoinnette Scheulderman & Michel van Egmond

Op zaterdag 5 juni komt Johan Derksen naar Assen om zijn biografie Derksen te signeren. Van 14.00 – 16.00 uur is Derksen bij ons te gast. Ook de biografen Antoinnette Scheulderman & Michel van Egmond zullen aanwezig zijn.

(Signeersessie// Meet en Greet // Datum: zaterdag 5 juni // Tijdstip: 14.00 uur t/m 16.00 uur // Locatie: Van der Velde Boeken Assen // Entree: gratis )

Foto © Aangeleverde foto

Derksen – indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen.

Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera’s ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: ‘Ik heb alleen op tv een grote bek.’

Alles komt aan bod in dit boek. Zijn successen als journalist en televisiester, maar ook zijn tragische jeugd en zijn misdragingen als voetballer. Zijn lange vriendschappen met Johan Cruijff en Harry Muskee en zijn diepe liefde voor de blues, maar ook de vechtpartij met Van Morrison en zijn constante neiging tot choqueren. Hij staat uitgebreid stil bij de tragische dood van zijn eerste vrouw en bij zijn eigen val van de trap, maar ook bij het krankzinnige eetpatroon dat hij erop nahoudt en natuurlijk bij de rel rond zijn Akwasi-grap en de verstrekkende gevolgen daarvan.

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Hij bezocht met Derksen de plekken van diens jeugd, bracht uren door in het doorrookte en met cd’s volgestouwde tuinhuis van de hoofdpersoon en stond er met zijn neus bovenop toen achter de schermen van Veronica Inside een ruzie ontstond die bijna het einde van het programma betekende.

Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat en deed dat op de voor haar zo kenmerkende wijze: vasthoudend, persoonlijk, prikkelend, vol mededogen maar ook streng als het moet, en altijd met een goed ontwikkeld oor voor het sprekende detail.

Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

Johan Derksen (Heteren, 31 januari 1949)

Johannes Gerrit Derksen is een voormalig Nederlands profvoetballer, die na zijn actieve spelerscarrière naam maakte als sportjournalist en voetbalanalist. Terwijl hij nog voetballer was, timmerde Derksen al aan de weg als journalist. Hij was werkzaam bij de Noord-Ooster, de Winschoter Courant, het Haarlems Dagblad en bij het Nieuwsblad van het Noorden. Onder de pseudoniemen ‘Gerrit Westers’ en ‘Freek Zoontjes’ schreef hij inmiddels voor Voetbal International. Tussen 1977 en 2015 was hij in dienst van het weekblad Voetbal International, waar hij van 2000 tot en met 2013 de functie van hoofdredacteur bekleedde.

Meer bekendheid kreeg hij met het praatprogramma Veronica Inside, voorheen Voetbal Inside. Hierin vormt hij sinds 2008 een vast trio met Wilfred Genee en René van der Gijp. In 2011 werd Derksen genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster voor tv-man van het jaar en won het programma, destijds onder de naam Voetbal International, de Gouden Televizierring. Naast VI is Derksen ook op televisie te zien als analist bij rechtstreeks uitgezonden voetbalwedstrijden. Hij is tevens presentator van een muziekprogramma dat op Radio Drenthe en Radio Rijnmond wordt uitgezonden

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.