Menu Sluiten

Gemeenteraad geeft groenlicht voor verduurzaming Sporthal Marsdijk

Een week geleden hebben de raadsleden uitgebreid gesproken over de verduurzaming van de Sporthal Marsdijk. Die bespreking werd gisteravond nog weer eens dunnetjes over gedaan. Maar uiteindelijk stemde de raad unaniem in met het voorstel.

De fracties die het woord voerden herhaalden hun standpunten van een weekgeleden. Bas Ananias (SP) vond het verstandig om de verduurzaming en het groot onderhoud te combineren. En hij was blij dat er geluiddempende wanden kwamen. Henk Santing (PLOP) bleef van mening dat de verduurzaming niet breed genoeg was opgepakt. Geen zonnepanelen en de aanpassing van het regenwatersysteem was ook niet aan de orde. Verder bleef hij mopperen over het ontbreken van een goede risicoanalyse, omdat een subsidie die nu was toegekend ook had kunnen komen te vervallen. Het gaat om een subsidie die normaal gesproken slecht voor 80% werd toegekend. “Maar niets hierover in het voorstel.” Bert Homan (VVD) betoogde nogmaals dat op de lange duur nieuwbouw wellicht beter is dan de huidige verbouw. Maar gezien de financiële krapte in Assen kon zijn fractie instemmen met de renovatie c.q. verduurzaming. Remi Moes (D66) zei dat ook in zijn fractie stevig was gesproken over renovatie en nieuwbouw. Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor de verduurzaming in combinatie met groot onderhoud.

Wethouder Mirjam Pauwels was blij met de inbreng van de raad. Want de aanpak van deze sporthal is een onderdeel van de verduurzaming van het vastgoed van de gemeente. Er wordt nu gewerkt aan een masterplan. Wethouder Pauwels betoogde dat de ervaring met deze sporthal en de sporthal Peelo en het Markehuus, die zijn afgevallen voor de combinatie renovatie/verduurzaming, allemaal zullen worden meegenomen in het masterplan. Zij betoogde dat er op dit moment geen sprake was van verhoogde financiële risico’s door het achter blijven van subsidies. Mocht daar onverwacht alsnog sprake van zijn dan wil zij in overleg met de raad naar een oplossing zoeken. “Maar dat is op dit moment niet aan de orde.”

De gemeenteraad stemde unaniem voor het voorstel om 2,7 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verduurzaming van de Sporthal Marsdijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.