Menu Sluiten

Zwembad in Vries sluit per 1 oktober

Zwembad Plons, een overdekt zwembad in Vries, sluit per 1 oktober de deuren. De exploitatiekosten zijn te hoog, meldt de directie van Visio De Brink. Ook is het verouderde gebouw niet toekomstbestendig te maken.

Foto © RTV Drenthe

Door: Romy Posthumus

Voordat het besluit werd genomen om het zwembad te sluiten, zijn er verschillende scenario’s onderzocht en doorgerekend. Op basis hiervan is de sluiting volgens de directie noodzakelijk. Er zijn jaarlijks grote investeringen nodig voor onderhoud aan het gebouw en de installaties. Dat geld is er niet.

Bovendien is het gebouw uit 1974 verouderd en is het niet haalbaar om het energiezuiniger te maken en aan te passen aan de veranderde eisen die hieraan gesteld worden.

‘Red zwembad Plons’

In 2015 werd met de actie ‘Red zwembad Plons’ nog geld opgehaald voor een renovatie van het zwembad van de Koninklijke Visio de Brink. Ruim 500.000 euro werd opgehaald en werd gebruikt om het achterstallige onderhoud aan het zwembad op dat moment weg te werken.

“We zijn heel blij dat onze cliënten én andere gebruikers door de vele gulle giften van talloze mensen daarna nog zoveel jaren hebben kunnen genieten van het zwembad. We begrijpen dat het geen leuke boodschap is, maar het is onvermijdelijk”, zegt Ine Berkelmans, directeur Wonen & Dagbesteding Noord-Nederland.

Alternatieven voor het zwemmen

De komende maanden bekijkt Visio met alle betrokkenen over mogelijke oplossingen. “We vinden het belangrijk dat we goede alternatieven voor het zwemmen op het terrein bieden vóór het zwembad sluit”, vertelt Berkelmans. “De individuele behoefte van de cliënt staat hierbij centraal. Dit is dus maatwerk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.