Menu Sluiten

Zomerfair Frederiksoord omarmt zomer van terugkerende vrijheden

Lange dagen en korte nachten, lachende gezichten en lekker weer; de zomer wordt door velen omarmd als de mooiste periode van het jaar. In de zomer van 2021 breekt bovendien een tijd aan van terugkerende vrijheden. In het weekend van 3 en 4 juli zet de Dagblad van het Noorden deze zomer van nieuwe mogelijkheden in het zonnetje tijdens de Zomerfair in de Tuinen. Normaliter strijkt het evenement tijdens de lente in Frederiksoord neer. De door zowel toeristen als buurtgenoten zo geliefde fair wordt dit jaar eenmalig naar de zomer verplaatst.

De fair combineert al jaren ruim honderd stands met een uitgebreide programmering, samengebracht in één van de grootste boomgaarden van Europa. Deze boomgaard in Frederiksoord is in de periode van mei tot en met juli op haar mooist. Onder de appelbomen zingen muzikanten weer voor een livepubliek, lanceert de Plantendokter haar Stekjesbibliotheek, wordt een zomerse picknick in festivalsferen georganiseerd en is volop aandacht voor de jongste bezoekers. Rondom de terrassen en pal door de boomgaard staat de bezoeker een wandeling langs allerlei thema’s te wachten. De deelnemers van de Zomerfair geven thema’s vorm als wonen, food, lifestyle en tuin.

Foto © Aangeleverde foto
DIY

Meer dan ooit roept de fair haar bezoekers met een uitgebreid workshopprogramma op om zelf aan de slag te gaan. Bezoekers kunnen planten stekken, het knutselatelier in stappen en zelf ontdekken hoe makkelijk het is om verzorgingsproducten te maken. Voor de workshops en de zomerse picknick moet vooraf worden ingeschreven via de website van de Zomerfair.

Maatregelen

De Zomerfair wordt, in nauw overleg met betrokken overheidsinstanties en Stichting van Swietentuin, georganiseerd volgens de in juli geldende maatregelen. Dit betekent onder meer dat bezoekers wordt gevraagd om online kaarten te kopen en meteen een tijdsslot te reserveren. Ieder tijdslot kent een maximale capaciteit. Hiermee spreidt de Zomerfair haar bezoekersstromen. Mocht het landelijke beleid wijzigen, of dit nu een aanscherping of versoepeling betreft van de maatregelen, dan zal de Zomerfair hierop acteren en over communiceren.

Praktische informatie

Datum: zaterdag 3 + zondag 4 juli

Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Locatie: De Tuinen, Frederiksoord

Online ticketprijs: €7 excl. transactiekosten | Kassaprijs: €8 | Kinderen tot 12 jaar gratis

Website: www.dvhnzomerfair.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.