Menu Sluiten

Zoek je mee naar dassensporen?

Kom dan naar de spannende wilderniswandeling op zondag 19 januari in het Hart van Drenthe. Nationaal Park Drentsche Aa gidsen leiden deelnemers langs het nieuw aangelegde Dassenspoor.

De boswachterij het Hart van Drenthe wordt omgevormd tot een nieuwe wildernis. Dit betekent dat op termijn wordt gestopt met de grootschalige houtoogst uit het bos.

Foto (c) Aangeleverde foto

Veel paden die voor deze werkzaamheden noodzakelijk waren zullen daarom verdwijnen. In plaats daarvan komen routes met smalle paadjes door het bos en langs de vennetjes. Bomen en takken die over de route heen vallen worden niet opgeruimd, waardoor een omtrekkende beweging nodig kan zijn. Dit maakt dat deze wandeling alleen geschikt is als u goed ter been bent. Bij deze routes wordt natuurgerichte recreatie verbonden met meer ruimte en rust voor flora en fauna. De wandeling begint om 10:30 uur bij de Zandspeelplaats, aangegeven vanaf de weg Schoonloo – Elp.

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Stevige, waterdichte wandelschoenen zijn noodzakelijk. Een verrekijker wordt aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Voor meer informatie en overige activiteiten kunt u kijken op https://www.drentscheaa.nl/actueel/activiteiten/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.