Menu Sluiten

WZA zwaait de coronatent uit

De triagetent bij de ingang van het Wilhelmina Ziekenhuis (WZA) is met gejuich en muziek afgebroken. Medewerkers van het ziekenhuis hebben de tent leeggehaald en uitgezwaaid.

Medewerkers halen de triagetent leeg
Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Door: Romy Posthumus

“We hebben de afgelopen periode veel verdriet meegemaakt. Er zijn mensen overleden hier in het ziekenhuis en ook de medewerkers hebben kneiterhard gewerkt. Maar naast verdriet is het ook een fijn moment.” Zo sprak bestuursvoorzitter Paul van der Wijk medewerkers van het WZA toe vlak voordat de tent werd afgebroken.

Heftige tijd

Sinds maart vorig jaar stond er een triagetent bij de ingang van het WZA. In deze tent werden bezoekers van het ziekenhuis gescreend. Vragen moesten beantwoord worden en van elke bezoeker werd de temperatuur gemeten in strijd tegen het coronavirus.

Met gejuich en muziek werd vandaag afscheid genomen van de tent. Medewerkers die in de tent hebben gewerkt mochten de tent ook afbreken en uitzwaaien. Een van deze medewerkers is Josefien Berghuis. “Normaal werk ik in het restaurant. Dat viel weg en dus ging ik werken in de triagetent.”

Ze heeft veel gezien de afgelopen maanden. “We zijn echt met de neus op de feiten gedrukt. Het was ook wel heel heftig, als je mensen uit de dokterspost moest halen die nauwelijks konden ademen.”

Normale leven

Ook Maud Lutisan heeft in de tent gewerkt. Ze is vorige zomer begonnen en heeft afgelopen maandag haar laatste werkdag gehad. “Ik heb een hele bijzondere tijd gehad. Je staat er heel dichtbij en hoort veel verhalen.”

Beide medewerkers zijn blij dat de tent wordt afgebroken. “Het is goed dat het allemaal weer wat normaler wordt”, zegt Josefien. “Het restaurant is weer open en we hebben het weer druk.”

Van der Wijk vindt het belangrijk om dit goed af te sluiten: “Ik denk dat het heel goed is dat je rituelen hebt en dit afsluit en ik hoop ook dat medewerkers de tijd krijgen om bij te komen want voor hen is het een zware periode geweest.”

Paul van Wijk spreekt de medewerkers toe
Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.