Menu Sluiten

WWF-Regioteam Assen en Emmen in actie voor 3FM Serious Request bij Warenhuis Vanderveen Assen

In de week voor kerst, van 18 tot en met 24 december, komt 3FM Serious Request vanuit het Glazen Huis in Amersfoort in actie voor het Wereld Natuur Fonds om de Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Mensen thuis kunnen hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen via NPO 3FM, een donatie te doen of zelf in actie te komen via 3fm.nl/kominactie.

Foto © Aangeleverde foto

Regenwoud beschermen voor beter klimaat
2021 is een recordjaar voor natuurrampen. Ook in Nederland was het raak: zowel de inwoners van Limburg als Leersum ondervonden de gevolgen van de klimaatverandering. De klimaatcrisis is een feit en daarom komt 3FM Serious Request dit jaar voor het Wereld Natuur Fonds (WWF) in actie. Dat gebeurt door aandacht te vragen voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming. Maar nu de bossen in rap tempo worden vernietigd, is haast geboden. De regenwouden in Zuid-Amerika zijn namelijk onmisbaar. Ze leveren voedsel en zijn het leefgebied voor mensen en dieren daar. Bovendien betekent een gezond regenwoud daar, een gezond klimaat hier. 3FM Serious Request zamelt dit jaar dan ook geld in om deze regenwouden te beschermen én te herstellen om zo klimaatverandering tegen te gaan.

Over 3FM Serious Request
Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van NPO 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Dit kan door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Het samenbrengen en verbinden van mensen wordt weer een belangrijk onderdeel van de actie en er worden op locatie allerlei activiteiten georganiseerd, uiteraard rekening houdend met de meest coronamaatregelen. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1.

Donatieboxen bij Warenhuis Vanderveen Assen
Bij Warenhuis Vanderveen zal er op diverse plekken een donatiebox staan. Hier kunt u via uw telefoon een donatie geven middels een QR code. Het Wereld Natuur Fonds kan met het geld dat wordt ingezameld al voor tien euro 15 vierkante meter bos herstellen in de regenwouden van Zuid-Amerika. Deze donatieboxen staan o.a. bij de WWF shop en bij afdeling Koken & Tafelen op de eerste etage van Warenhuis Vanderveen Assen.