Menu Sluiten

Wroeten naar verhalen uit het verleden in nieuw kunstproject

In het verleden van Drenthe liggen allerlei mooie en spannende verhalen. Sommige zijn in de vergetelheid geraakt. Delia Bremer en Stichting Kunst & Cultuur willen een aantal verhalen uit de schaduw halen door kunstenaars, popmuzikanten, dansers en dichters te stimuleren ze bekend te maken. Dit kan mogelijk leiden tot een lied over het leven van verzetsstrijder Thijs Drupsteen uit Diever of een dans over de beroving van grootgrondbezitter Magreet Moret-Wessels Boer uit Schipborg. Het project begint in januari en loopt tot de zomer van 2021.

Foto ©  K&C

Volgens initiatiefnemer Delia Bremer is het Drentse verleden een inspiratiebron voor kunstenaars: “In het verleden van Drenthe liggen veel vergeten verhalen en elke gemeente heeft zo haar eigen geschiedenis. Door te wroeten, willen we graag deze vergeten verhalen naar het nu brengen.”

Enkele verhalen, zoals dat van de Princes van Zweeloo en Hendrikje Doelen uit De Wolden worden op de website van Stichting Kust & Cultuur aangeboden ter inspiratie. Daarnaast worden kunstenaars uitgedaagd om ook zelf in het verleden van hun gemeente te wroeten. Drentse kunstenaars en muzikanten die mee willen doen aan het project kunnen tot 11 januari een kort projectvoorstel insturen. Meer informatie over het project Wroeten is te vinden op www.kunstencultuur.nl.

Wroeten is een project dat georganiseerd wordt in het kader van Poplab Drenthe van Stichting Kunst & Cultuur. Wroeten kan georganiseerd worden dankzij financiële ondersteuning van de provincie Drenthe en VSBfonds.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.