Workshopmiddag zingen voor leerkrachten

K&C en de Drentse kunstencentra organiseren op woensdagmiddag 27 maart in Assen een muzikale middag voor leerkrachten in het basisonderwijs. Tijdens workshops en andere activiteiten worden leerkrachten geïnspireerd in het zingen met hun klas. Leerkrachten volgen twee workshops van professionele zangdocenten, zingen samen in een groot koor en kunnen ervaringen uitwisselen. Omdat de leerkrachten ter plekke allerlei zangopdrachten krijgen aangereikt, kunnen zij die de volgende dag gelijk in de klas uitvoeren.

Foto ©
Sijtze Veldema

In Drenthe wordt dit jaar hard gewerkt aan een provinciale samenwerkingsovereenkomst muziekonderwijs, waardoor muziek weer een vaste plaats krijgt op de Drentse scholen. Er wordt aangesloten bij de landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas die zich inzet voor structureel muziekonderwijs op alle scholen in Nederland.
Dankzij de stimuleringssubsidie Impuls Muziekonderwijs geven op dit moment 58 basisscholen in Drenthe een flinke boost aan hun muziekonderwijs. De leerkrachten van deze scholen worden gecoacht door vakleerkrachten om zo muziek weer een vaste plek in het onderwijs te geven.
De scholen worden in hun programma’s ondersteund door de kunstencentra en K&C.

De workshopmiddag zingen voor leerkrachten is een vervolg op de eerste succesvolle editie van afgelopen jaar en is een start voor Meer Muziek in de Klas op de Drentse scholen.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.