WK zijspannen gaat beginnen

Na ruim anderhalf jaar geen officiële WK-race te hebben gereden, maakt het zijspanteam Drugsadvies Sidecarshop Racing zich op voor de eerste WK-race in het seizoen 2021.

Komende dagen maken stuurman Kees Endeveld (Grolloo) en bakkenist Hendrik Crome (Duitsland) zich op voor de races op het circuit van  Le Mans in Frankrijk. Daar worden vrijdag en zaterdag de eerste twee WK-wedstrijden sinds anderhalf jaar verreden. Zijspancoureur Endeveld is blij dat het raceseizoen eindelijk begint.  “Het was in oktober 2019 dat we voor het laatst op WK-niveau reden. Verleden jaar is er helemaal geen WK-race verreden en nu gaat het seizoen eindelijk beginnen. Daar kijken we enorm naar uit om woensdag in Frankrijk aan de trainingen te kunnen beginnen.”

Foto ©  Aangeleverde foto

Kees Endeveld laat weten vol goede moed af te reizen naar Le Mans, waar de zijspanwedstrijden voorafgaand aan de 24 Uur van Le Mans voor motoren worden verreden, vrijdagmiddag en zaterdagochtend. “Wanneer ik kijk naar onze voorbereidingen dit voorjaar, denk ik dat er een flinke stap voorwaarts is gezet. Tijdens de trainingen, afgelopen weekend op het circuit van Grobnik, waren we twee seconden sneller dan voorheen. Ik had niet verwacht dat we zulke stappen zouden maken. Nu moet het in races ook gaan gebeuren.”

Team Drugsadvies Sidecarshop Racing heeft in de afgelopen maanden hard aan het materiaal gewerkt. “Alles wat gereviseerd moest worden hebben we gedaan, ook de brandstofmix hebben we goed uitgebalanceerd”, aldus Kees Endeveld, die laat weten dat het circuit Le Mans hem goed ligt.

Hij hoopt dat zijn zesde plaats in de WK-eindstand van 2019 dit jaar verbeterd kan worden. “De verwachting van mij is, dat we aan het eind van dit seizoen bij de beste vijf zullen zitten. Ik denk niet dat we iedere race een top 5 klassering zullen halen, maar aan het einde van het seizoen moeten we toch op die plek kunnen eindigen.”

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.