Menu Sluiten

WK Superbikes trekt 32.000 toeschouwers

De WK Superbikes op het TT Circuit van Assen trok dit weekend 32.000 bezoekers. Daarvan kwam het overgrote deel vandaag, ruim 20.000.

Afgelopen weekend werd op het TT circuit de WK Superbike gereden.

Foto ©  RTV Drenthe

Zij zagen geen Nederlands succes zoals gisteren, met Victor Steeman en Glenn van Straalen in respectievelijk de WK Supersport 300 en de WK Supersport, maar wel een puike afsluitende race van Michael van der Mark in de WK Superbikes. De Rotterdammer kreeg de handen van het publiek op elkaar door zes weken na zijn dubbele beenbreuk als achtste te finishen.

“Natuurlijk wil je als organisatie altijd meer publiek, maar we zijn zeer tevreden met dit aantal. Na een paar jaar coronaproblematiek kunnen we gewoon terugkijken op een meer dan geslaagd weekend”, aldus Peter Schorer, de perschef van het TT Circuit Assen aan RTV Drenthe

‘Nog nooit zo blij geweest met een 13e en 8e plaats’

Van der Mark was na afloop van zijn eerste raceweekend van het seizoen dik tevreden. “Dat was ik eigenlijk vrijdag al toen ik groen licht kreeg om weer te racen, maar na drie wedstrijden is dat goede gevoel nog beter geworden. Sterker nog, ik ben nog nooit zo blij geweest met een 13e en 8e plaats”, aldus de Rotterdammer, die onder luid applaus strompelend richting zijn pitbox liep. “Prachtig dat er zoveel mensen waren. Dit hebben ze hier in Assen, maar ook ikzelf, enorm gemist.”

Van der Mark pakte met die 13e en 8e plek elf punten, waarmee hij nu 15e staat in het algemeen klassement.

Bautista grote winnaar van het weekend

Alvaro Bautista werd in Assen zonder twijfel dé man van het weekend. Aanvankelijk leek die hoofdrol te zijn weggelegd voor Jonathan Rea die als nummer 2 in het algemeen klassement naar Assen kwam, maar na race 1 en de sprintrace de koppositie van Bautista had overgenomen. Na zijn 100e zege in dienst van Kawasaki (en zijn 17e op Drentse bodem) mocht Rea als eerste starten en werd ook race 3 weer een gevecht tussen de drie mannen die elkaar het hele weekend al tegenkwamen: Rea, Bautista en Razgatlioglu. Niet geheel toevallig ook de top drie in het algemeen klassement.

In ronde acht gingen Rea en Bautista gezamenlijk onderuit en profiteerde Bautista uiteindelijk dankbaar. Met een ruime voorsprong op de achtervolgers won hij de afsluitende race, waardoor hij met een voorsprong van 18 punten op Rea uit Assen vertrekt. Dat zijn er 15 punten meer dan voor dit weekend.

Steeman en Van Straalen balen

Victor Steeman en Glenn van Straalen konden hun ijzersterke optredens van gisteren, in respectievelijk de Supersport 300 en WK Supersport, niet herhalen. Steeman, die gisteren won, kwam niet verder dan plek 9 en Van Straalen, die gisteren zijn eerste podiumplaats pakte in de WK Supersport, ging vandaag in race 2 al in de eerste ronde onderuit.

Streuer vijfde en zesde

De zijspanklasse sloot het evenement vandaag af, met race vier in de strijd om de wereldtitel. Bennie Streuer uit Grolloo finishte als zesde, terwijl de winst naar Todd Ellis en Emmanuelle Clement ging.

Gisteren eindigde Streuer, met passagier Kevin Kolsch, als vijfde en was de winst voor de regerend wereldkampioenen Markus Schlosser en Marcel Fries.