Menu Sluiten

Winkels in Assen openen hun deuren

De winkels mogen vandaag hun deuren weer openen voor klanten. Tijdens de persconferentie van 14 januari maakte het kabinet bekend dat niet-essentiële winkels weer open mogen tot 17:00. Ook in het centrum van Assen was het daarom weer lekker druk vanochtend. 

Foto © Omroep Assen

Vrijdagavond werd tijdens de persconferentie aangekondigd dat de lockdown wordt versoepeld. Eén van de versoepelingen is dat niet-essentiële winkels weer open mogen tot 17:00. Wel is het nog steeds verplicht een mondkapje te dragen in de winkels. Een nieuwe regel die erbij is gekomen, is dat er ook mondkapjes buiten moeten worden gedragen op plekken waar het moeilijk is 1,5 meter afstand te houden zoals in een winkelstraat.

Horeca toch open

Naast de winkels openen vandaag ook een aantal horecagelegenheden in Assen hun deuren. Zowel Grandcafé Zusjes de Boer als restaurant Autentieq zijn vandaag open. “We hebben een aparte menukaart met een boostersteak, 2G-salades en de vaccinatiebal”, vertelt Geert te Velde van Autentieq aan RTV Drenthe. (verhaal gaat verder onder foto)

Foto © Omroep Assen

Het restaurant wil geld verdienen door zaken te doen zoals een restaurant zaken hoort te doen in plaats van steeds bij de overheid aan te kloppen voor financiële ondersteuning. “Je bent ondernemer geworden om te ondernemen en niet om te kijken of je in aanmerking komt voor een steunpakket. In ons geval is dat antwoord nog steeds ‘nee’. Wij zijn in februari 2020 begonnen en de uitvoerende instanties zien ons nog steeds als starters”, aldus Te Velde volgens RTV Drenthe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.