Menu Sluiten

Wil je meer weten over de honingbij? Dat kan dit weekend in Assen!

Wil je meer weten over de honingbij? En ben je benieuwd hoe een bijenkast er van binnen uit ziet? Dat kan dit weekend bij het Duurzaamheidscentrum in Assen. 

Foto: Pixabay

Op zaterdag 9 juli staan bij de imkers van Imkerij Van der Molen een aantal bijenkasten waar de imkers vertellen over het leven van de honingbij. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in de bijenkasten, honing te proeven en een kaars te maken van bijenwas. 

Het evenement is onderdeel van de Landelijke Open Imkerijdagen, die voor de elfde keer georganiseerd worden door de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV). Komend weekend, 9 en 10 juli, houden imkers op tal van locaties verspreid door het hele land open huis. Tijdens deze dagen laten imkers zien  wat ze precies doen en waarom en geven ze tips aan mensen hoe ze bij kunnen dragen aan een beter leefklimaat voor bijen. 

Belang van bijen

Insecten en in het bijzonder bijen staan volop in de belangstelling. Hun leefklimaat en daarmee het aanbod van voedsel staat onder druk. Bijen zijn onmisbaar, met name omdat zij als bestuivers van belang zijn voor vele soorten groenten en fruit, maar ook voor bloemen, planten en bomen. Het is daarom belangrijk onze leefomgeving bijvriendelijk te maken, bijvoorbeeld door het planten van bloeiende gewassen waar nectar en stuifmeel kan worden verzameld.