Wij noemen hem Blauwe Klap

Blauwe Klap. Dat is de naam van de nieuwe autobrug die op dit moment gebouwd wordt aan de Havenkade/Kanaal. Een onafhankelijke jury koos deze naam uit maar liefst 760 inzendingen die binnen kwamen na een oproep van de gemeente. Prijswinnares Ada Klaassens.

blklkap

Wethouder Harmke Vlieg (l) overhandigde Ada Klaassens (r)  op vrijdag 10 april de prijs, die bestaat uit een waardebon. Verder ontving mevrouw Klaassens een artist impression van de nieuwe brug waarbij in de brugleuning de naam Blauwe Klap te zien is. Ook krijgt ze nog een rondleiding over de bouwlocatie.

Volgens de jury is de naam bijzonder: “Deze naam heeft ritme, ligt goed in het gehoor en is vooral ook origineel. De naam verwijst met een kwinkslag naar het blauw van het water en naar de betekenis van de Blauwe As voor Assen. Daarnaast is de naam ook historisch. De naam heeft in het noordelijke dialect de betekenis van brug, ophaalbrug, een bewegende brug…. een brug die open gaat om de boten vanaf 2017 in Assen te verwelkomen”.

De ‘Blauwe Klap’ is in aanbouw. Op dit moment treft aannemer Van Hattum en Blankevoort voorbereidende grondwerkzaamheden, zoals het kabels- en leidingenwerk, het reconstrueren van de oevers van het Kanaal en binnenkort het slaan van de heipalen. Auto’s kunnen langs het werk rijden via een tijdelijke route. In het najaar komen de brugdelen naar Assen. De brug is eind 2015 gereed.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.