Menu Sluiten

Wiesneus verdeelt de priezen

‘As een bok op de haverkist veur de priezen’, dat schreef één van de kinderen die het Drentstalig tijdschrift Wiesneus heeft gekregen. Dit jaar kwam er geen voorlezer in de klas, maar Wiesneus kwam wél: vrijwilligers van het Huus van de Taol hebben ze bij de scholen bezorgd, zodat iedereen weer een mooi verhaal lezen kon, liedjes kon zingen, een puzzel, zoekplaat, kleurplaat maken kon of het recept van de heerlijke arretjescake kon uitproberen.  

Foto © Pixabay

Tot 25 april konden de oplossingen van de puzzels en de ingekleurde kleurplaten ingeleverd worden, en dát hebben ze geweten bij het Huus: bijna 250 kleurplaten kwamen er binnen en voor beide puzzels meer dan 500 inzendingen! Uit al die inzendingen zijn drie winnaars voor een tablet gekozen:

De oplossing van de woordzoeker was ‘Meer bewegen begunt mit minder te zitten’. En dat had Tygo Steenwijk uit Assen goed! 

De invulpuzzel had als uitkomst het woord ‘speulen’. Dat wist Stefan Boontje uit Emmen ook, daarom heeft hij met zijn inzending ook een tablet gewonnen. 

Uit alle mooie kleurplaten kon de jury bijna geen keuze maken, daarom is besloten twee winnaars te kiezen: Sten Gils uit Beilen wint de tablet en met een eervolle vermelding krijgt Niek Scheerhoorn uit Koekange een mooi boekenpakket van het Huus van de Taol

Prijswinnaars krijgen persoonlijk en via hun school bericht. 

Digitaal is tijdschrift Wiesneus ook te vinden op www.wiesneus.nl, op deze website kan het hele jaar door Drents geleerd worden met het lesmateriaal dat daar beschikbaar is. Het Huus van de Taol is de streektaalorganisatie die het Drents promoot met als doel om het een taal te laten zijn waar de gebruikers trots op zijn en die niet-gebruikers waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.