Wie bedenkt een klinkende naam voor de verkeersbrug Industrieweg/Havenkade

Zonder naam geen bestaan, geldt zelfs voor een brug, daarom hebben in Assen alle bruggen een naam. Dit is nodig voor de herkenbaarheid en handig om de brug te vinden. Inmiddels zijn voor vijf nieuwe bruggen namen bedacht. Maar de markante autobrug aan de Industrieweg kreeg nog géén naam.

Eisen aan de naam
De benoemde bruggen zijn de fietsbrug op de hoek Vaart/Kanaal en heet Willem III. De andere fiets- en autobruggen zijn genoemd naar de straat waar ze aan liggen: de Venebrug, Molenbrug, Weiersbrug en Groningerbrug.
De brug Industrieweg/Havenkade wordt een belangrijk herkenningspunt in de Industrieweg en in de nieuwe vaarroute over het Kanaal. Gezocht wordt daarom naar een bijzondere, pakkende naam. Die naam zal door Aannemer Van Hattum en Blankevoort in de brugleuning worden verwerkt. De naam moet origineel zijn, goed in het gehoor liggend en maximaal 26 tekens, inclusief spaties (i.v.m. de ruimte op de brugleuning) bevatten.

Hoe meedoen?
Wie een leuke naam weet kan deze tot 19 februari indienen via het formulier op www.florijnas.com of door een deelnamekaartje in te vullen in de hal van het stadhuis.
Half maart beslist een speciale jury over de uiteindelijke naam. De inzender van de mooiste naam wint een exclusieve rondleiding over de bouwplaats van de brug en een VVV-bon van € 150,-.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.