Menu Sluiten

Wethouder Pauwels hoeft niet te verhuizen

In de gemeentewet is geregeld dat wethouders moeten wonen in de gemeente waar ze wethouder zijn. Als daar een uitzondering opgemaakt wordt, moet de raad daar jaarlijks een besluit over nemen. Gisteravond besloot de raad dat wethouder Mirjam Pauwels in de gemeente De Wolden mocht blijven wonen.

Bestuurlijke ervaring     Het is in gemeenteland de laatste jaren steeds gebruikelijker om iemand die niet in de gemeente woonachtig is, toch als wethouder te benoemen. Zo zijn de Assenaren Gerard Lohuis en Henk van Hooft wethouder geweest in Midden Drenthe en Wilfried de Jong wethouder in Westerveld. Bestuurlijke ervaring wordt blijkbaar belangrijker gevonden dan het zogenaamde woonplaats beginsel.

Wethouder Pauwels     In Assen wonen de wethouder Karin Dekker en Mirjam Pauwels niet in Assen. Als een wethouder buiten de gemeente woont, moet de raad jaarlijks beslissen of die situatie mag voorbestaan. Gisteravond moest de raad zo’n besluit nemen over wethouder Pauwels die in De Wolden woont.

Verhuizen     De fractie PvdA en PLOP stemden tegen. Waarbij zij uitdrukkelijk aangaven niets tegen de wethouder te hebben, maar simpelweg willen dat Asser wethouder in Assen wonen.

De meerderheid van de raad vond dat dus niet nodig. Wethouder Mirjam Pauwels hoeft dus niet te verhuizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.