Menu Sluiten

Wethouder Bob Bergsma reikt eerste diploma PrO Assen uit

Dinsdag 16 juni werden de eerste diploma’s aan PrO Assen leerlingen uitgereikt. Niels Kors was de eerste die de door de wethouder onderwijs van de gemeente Assen, Bob Bergsma en directeur van PrO Assen Willemijn van der Laan, kreeg overhandigd. Dit diploma is de basis voor een succesvolle carrière.

Diploma     Leerlingen uit het praktijkonderwijs kregen tot op heden geen diploma. Als zij hun opleiding succesvol afgerond hadden kregen ze alleen maar een getuigschrift. In het schooljaar 2021-2022 is het voor alle praktijkscholen wettelijk verplicht om een diploma uit te reiken aan hun leerlingen. PrO Assen begint daar dit jaar al mee.

Bewijs van hun kunnen     “Het diploma is de erkenning en de waardering die onze leerlingen verdienen door hun harde werken. Het is een bewijs van kunnen en daar zijn wij allen heel trots op!” zegt directeur Willemijn van der Laan. “De leerlingen hebben recht op een echt diploma en het speciale moment dat daarbij hoort” voegt wethouder Bob Bergsma toe. “Werkgevers weten zo precies waar de leerling voor geslaagd is. Het diploma kan hen helpen om aan de slag te komen”.

Welverdiende afronding     Niels kreeg het allereerste diploma van PrO Assen, op een speciale plek, namelijk bij H.S. Agri B.V. in Zuidlaarderveen, het bedrijf waar hij aan het werk gaat. Niels heeft het praktijkonderwijs met goed gevolg doorlopen en heeft tijdens zijn schoolcarrière veel certificaten behaald. Het PrO diploma is een mooie en welverdiende afronding van zijn schoolcarrière. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.