Menu Sluiten

Wethouder Bergsma door het stof

De raad stemde unaniem in met het aanleggen van een kunstgrasveld op het sportcomplex de Hoogte. Maar wethouder Bob Bergsma moest wel toegeven dat hij in de consulterende vergadering een verkeerde voorstelling van zaken had gegeven.

Clemens Otto (50+) had namelijk ontdekt dat dat de opmerking van wethouder Bergsma dat de biologisch afbreekbare korrel van de firma uit Emmen nog in de testfase verkeerde niet klopte. Deze opvulkorrels worden al op een paar velden gebruikt.

Wethouder Bergsma gaf toe dat hij niet goed op de hoogte was geweest van de situatie rond de firma uit Emmen. Maar er is bewust voor kurk gekozen omdat dat andere product nog maar kort leverbaar was en het nog niet duidelijk is hoe het zich op de lange duur houdt. De wethouder herhaald de toezegging dat de gemeente de vinger aan de pols houdt. Op het gebied van kunstgrasvelden is veel gaande en tegen de tijd dat de bestaande kunstgrasvelden in Assen moeten worden vervangen zijn er ongetwijfeld weer andere, betere en mogelijk nog duurzamere materialen beschikbaar.

De raad stemde unaniem in met het voorstel het grasveld van sportcomplex de Hoogte te vervangen door kunstgras met kurk vulling.