Weten waar je vandaan komt?

Gratis stamboomhelpdesk bij het Drents Archief

Bijna iedereen is nieuwsgierig naar het verborgen verleden van zijn of haar eigen familie en stamboomonderzoek is tegenwoordig voor velen een fascinerende bezigheid. Voor de een is het een leuke, ontspannende, hobby, voor de ander een sterke historische belangstelling. 

Mensen die nieuwsgierig zijn naar hun voorouders en overwegen zelf onderzoek te doen maar niet weten waar ze moeten beginnen, kunnen naar de stamboomhelpdesk bij het Drents Archief. Maar de helpdesk is er ook voor mensen die al onderzoek doen maar niet verder komen dan die éne voorouder. Ervaren onderzoekers geven elke dinsdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur gratis tips & tricks in de zoektocht naar de eigen familie.

Foto © Aangeleverde foto

Zoveel mogelijk gegevens

Belangrijk is om zoveel mogelijk gegevens mee te nemen van voorouders uit de 20ste eeuw of verder terug: voor- en achternaam, geboortedatum, geboorteplaats, trouwdatum en namen van eventuele kinderen. Met deze gegevens helpen de helpdeskmedewerkers de bezoekers verder op weg.

Wie weet blijk je wel af te stammen van keuterboer uit Gieten of van een gevaarlijke roodharige messentrekker uit Haarlem.

Veel bezit of armoedzaaier
Bezoekers van de helpdesk krijgen zoektips voor de verschillende digitale bronnen waarin enorm veel informatie is te vinden. Hadden de voorouders veel bezit, een boerderij en landerijen? Of is een over-overgrootvader ooit opgepakt voor oplichting en flessentrekkerij? Mensen krijgen tips over het gebruik van bijvoorbeeld de website alledrenten.nl met belastingarchieven, doopboeken en vonnissen en natuurlijk de burgerlijke stand.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.