Menu Sluiten

WERELDCELLIST ROBERT COHEN IN ROLDE

De legendarische Engels cellist Robert Cohen, eerder te horen in de Jacobuskerk met het Fine Arts Quartet uit Chicago, zal samen met de Roemeense pianiste Irina Botan een concert geven op vrijdag 31 januari om 20:00 uur ’s avonds.

Robert Cohen Foto (c) Aangeleverde foto

Robert Cohen maakte zijn concertdebuut op twaalfjarige leeftijd in de Royal Festival Hall in London en met zijn onderscheidende internationale carrière wordt hij beschouwd als één van de toonaangevende cellisten van deze tijd. In de pers eerder beschreven als “he plays like a God “(New York Stereo Review). Naast concerten wereldwijd met vele grote dirigenten werkte hij met eminente artiesten als Yehudi Menuhin, Menahem Pressler, Krystian Zimerman en het Amadeus String Quartet. Na de opname van het Elgar concert met het London Philharmonic Orchestra voor het EMI label op 19-jarige leeftijd, volgden veel opnames voor grote labels. Cohen studeerde bij legendarische musici als William Pleeth, Jacqueline du Pré, Mstislav Rostropovich. De al jong in Roemenië debuterende pianiste Irina Botan volgde na haar studie in Engeland, o.a. onderricht van o.a. Murray Perahia en Charles Rosen. Irina concerteerde wereldwijd en met name in de UK o. a. in de Royal Festival Hall, Covent Garden en Wigmore Hall. Met het Monte Piano Trio nam ze twee cd’s op voor Genuin Classics Label waarmee zij vijf sterren scoorden in het Fono- forum Magazine Duitsland.

Op het programma staan de onstuimige en harmonierijke tweede Sonate van Brahms in F-groot en de drie Pieces ‘from Jewish life‘van Ernest Bloch, waarin hij de complexe, vurige Joodse geest en ziel indrukwekkend vastlegt. Ze eindigen met één van de belangrijkste cellowerken van de 20e eeuw en tevens Rachmaninovs laatste kamermuziekstuk, de cellosonate in g-minor op.19. Op onnavolgbare wijze zal dit duo deze juwelen uit het cellorepertoire laten horen op dit veelbelovende concert. Voor meer informatie: www.rolderconcerten.nl.

Kaarten verkrijgbaar aan de kerk en in de voorverkoop via de website www.rolderconcerten.nl, bij de Bloemgaard te Rolde, bij Boekhandel Van der Velde te Assen en telefoon 0592-389380.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.