Menu Sluiten

Welke ondernemer geeft de Baggelhuizerplas een nieuwe impuls?

De gemeente Assen wil graag dat er weer een horecapaviljoen komt in het recreatie- en natuurgebied de Baggelhuizerplas. Om dit te bereiken zet de gemeente een aanbesteding in de markt. De gemeente zoekt een horecaondernemer die het nieuwe paviljoen gaat bouwen en exploiteren.

Geïnteresseerde ondernemers kunnen vanaf nu reageren op de aanbesteding die de gemeente heeft uitgeschreven. “Met een nieuw horecapaviljoen wil de gemeente de kwaliteit van het gebied versterken. We streven naar een paviljoen dat het hele jaar geopend is en waar bezoekers dus ook in de winter terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Tegelijkertijd is het belangrijk dat het rustige en natuurlijke karakter van het gebied behouden blijft. Het paviljoen zal daarom wel gebonden zijn aan maximaal toegestane openingstijden,” zegt wethouder Mirjam Pauwels in de toelichting.

Eigentijds en duurzaam     De Baggelhuizerplas is voor veel Assenaren, mensen uit de omgeving en vakantiegangers een prachtig natuur- en recreatiegebied. Bezoekers komen er om te zwemmen en te zonnen, maar ook Beach volleyballers, mountainbikes en wandelaars weten het gebied goed te vinden. Een deel van de plas is aangewezen als hondenstrand en in de naastgelegen visvijver is het mogelijk om te vissen. In 2009 is een tijdelijk strandpaviljoen naast de zwemplas geplaatst. Dit paviljoen is in de zomer van 2020 door brand beschadigd. De gemeente heeft besloten niet meer te investeren in herstel van het oude paviljoen, maar in te zetten op een nieuw eigentijds en duurzaam paviljoen.

Voldoende belangstelling     Via een marktverkenning heeft de gemeente in 2020 laten onderzoeken of en onder welke condities ondernemers interesse hebben om op de huidige locatie een nieuw strandpaviljoen te bouwen en te exploiteren. Hieruit bleek dat er voldoende belangstelling was voor de bouw en exploitatie van een nieuw paviljoen.

Aanbesteding     De gemeente heeft de opdracht voor het paviljoen beschreven in een aanbesteding op TenderNed. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor de bouw en exploitatie van het paviljoen kunnen hierop inschrijven. Na een eerste selectie van vier ondernemers zal begin 2022 bekend worden gemaakt welke ondernemer het strandpaviljoen daadwerkelijk gaat bouwen en exploiteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.