Wees alert, inbraken in schuurtjes en garages in Assen neemt toe

In Assen is de afgelopen twee maanden sprake een toename van inbraken in schuurtjes en garages. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op e-bikes. Daarnaast worden ook andere waardevolle voorwerpen zoals gereedschappen gestolen. De politie en gemeente gaan extra toezicht houden in delen van het centrum, de Lariks en Noorderpark. Bewoners uit deze buurten zijn geïnformeerd en gevraagd om extra alert te zijn.

Onderzoek     De politie doet op dit moment onderzoek -naar de inbraken. De meeste fietsen worden gestolen tussen 22.00 en 07.00 uur. De gemeente heeft opkopers van fietsen en andere goederen gevraagd om extra op te letten of er gestolen goederen bij zitten. Daarvoor hebben zij een speciaal programma: het Digitale Opkopersregister. Dankzij dit systeem zijn in Assen al meerdere inbrekers en helers aangehouden.

Wees alert!     Politie en gemeente roepen inwoners op om alert te zijn. Zeker in deze vakantieperiode is het verstandig om met buren af te spreken om elkaars woning in de gaten te houden. Als er sprake is van een verdachte situatie, kunnen inwoners bellen met 112. Als inwoners tips, informatie of vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem  via 0800-7000

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.