Menu Sluiten

Week van de Sport Assen een week eerder, bij start van de 4 Mijl Assen

Van 11 tot en met 26 september is de Week van de Sport Assen. Er wordt aangesloten bij de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september. “We openen in Assen een weekje eerder, tijdens de 4 Mijl van Assen, 11 sept. a.s. Een groots sportevenement met een festival voor ‘sport met een feestje’ dat precies past bij de opening van de Week van de Sport”, aldus Niels van der Weerd, coördinator van de week.

Wethouder Bob Bergsma verzorgt samen met olympiër en bekend Assenaar Nick Smidt de officiële opening. Rond 13.15 uur zullen zij op 11 sept. op het podium staan om de aftrap te verzorgen voor twee weken sport en bewegen in Assen. “Sport is veel meer dan alleen prestaties. Sport is belangrijk voor gezondheid, welzijn en voor sociaal contact. Het brengt mensen letterlijk bij elkaar, in beweging en zorgt ervoor dat iedereen meedoet. Sport beleven en doen kan bij een groot topsportevenement, maar ook bij kleinschalige activiteiten in de wijk,” aldus Bergsma

Kennismaken     In 2019 was Assen host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek en dat smaakte naar meer. Juist nu, na het jaar waarin Corona een grote impact heeft gehad op het sport- en beweeggedrag van mensen, willen we in Assen laten zien wat er allemaal te doen is op het gebied van sport en bewegen. Verenigingen zetten hun deuren open en jong en oud kunnen meedoen aan open trainingen, kijken bij demonstraties of deelnemen aan clinics om kennis te maken met verschillende sporten en met de vele sportaanbieders die Assen rijk is. Voetbal, volleybal, kickboksen, hardlopen, biljarten, turnen, streetdance, dansen, jeu de boules, kinder- en tieneryoga, wielrennen en wandelen; het is slechts een greep uit de sporten waarmee kennis kan worden gemaakt.

Meedoen     Naast het actieve sportaanbod zijn er ook bijeenkomsten en workshops waar men aan deel kan nemen. Zo wordt op maandag 20 september de eerste verjaardag van het Asser sportakkoord gevierd. Mischa Visser (KNVB Coach Nederlands elftal onder 17) en Marcel Groninger (Assistent Bondscoach Jong-Oranje) verzorgen een inspiratiesessie over de ontwikkeling van een speelwijze en teamvorming. Er is een voorlichting over blessurepreventie. Ook op scholen en buitenschoolse opvang-locaties is door middel van bewegend leren aandacht voor het effect van bewegen op cognitief vlak. Op woensdag gaat de “Drenthe beweegt-bakfiets” langs de bijzondere sport- en beweegplekken die Assen rijk is, om te eindigen op het wielercentrum bij een event van SportDrenthe.

Informatie     Nog dagelijks verandert het programma en komen er nieuwe activiteiten en evenementen bij. Het volledige programma is te vinden op www.assensportstad.nl/week-van-de-sport. Hier heb je ook de mogelijkheid om je op te geven voor activiteiten. Wil je meer informatie over de week of heb je nog een activiteit die je aan wilt melden, neem dan contact op met Niels van der Weerd, coördinator week van de Sport: niels@vdwmanagement.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.