Menu Sluiten

Water weer terug in het definitieve ontwerp Koopmansplein

Hoe het Koopmansplein er straks uit gaat zien, is nu definitief. De gemeente Assen heeft samen met OKRA (de architect van het winnende ontwerp) en de aannemer het voorlopige ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Beeldbepalend     In het definitief ontwerp zijn verschillende beeldbepalende onderdelen van het ontwerp en het materiaalgebruik uitgewerkt. Zo is het ontwerp van de groeneilanden verder ingevuld en zijn voor de speelplek, op basis van de input van de kinderraad, verschillende speelmogelijkheden op en rond het speelhunebed ontworpen. Naast een groot speelobject in de vorm van een speelhunebed komen er kleinere speelplekken en is er een mini podium zodat het makkelijker wordt om activiteiten en optredens te organiseren (met stroom en water).

Fontein     Met de herinrichting van het Koopmansplein komt ook het water weer terug in de vorm van een bijzondere fontein. De fontein verbindt de voormalige Weiersloop met de voormalige gracht van de Gedempte Singel. In de zomer biedt de fontein verkoeling en kan er volop gespeeld worden. Maar er kunnen straks ook projecties of korte animaties getoond worden tijdens bijzondere momenten of lange herfstavonden.

Materialen     Uiteraard is er ook veel aandacht voor de materialen die gebruikt worden. Zo bestaat de verlichting uit een combinatie van een tweetal hogere masten met spots en sfeerverlichting onder de bomen en in de fontein. Voor de bestrating is gekozen voor gebakken klinkers rond het centrale deel van het plein. Zij vormen de verbinding met de omliggende winkelstraten samen met het groen en de verlichting. Het middendeel van het plein en de randen rond de groeneilanden worden van natuursteen.

Planning     Ondanks de situatie rond het coronavirus loopt de planning op dit moment op schema. Zoals het nu lijkt starten de werkzaamheden na de bouwvak. Het is niet uit te sluiten dat de huidige situatie alsnog voor vertraging gaat zorgen. Aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek zal het project uitvoeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.