Menu Sluiten

Wat is er dit weekend te doen in Assen?

Het is het laatste weekend van de herfstvakantie en het blijft droog dit weekend. Met een najaarszonnetje is het weer ideaal om naar buiten te gaan.

Foto © Omroep Assen / Romy Posthumus

En wat is er dan te doen dit weekend in de stad? Wij hebben een aantal opties voor je verzameld:

Paddenstoelenwandeling in het Asserbos

Zaterdag organiseert natuurorganisatie IVN-KNNV Assen een paddenstoelenwandeling in het Asserbos. De wandeling begint om 10:00 uur en duurt ongeveer één tot twee uur. Onder begeleiding van twee gidsen, die groot liefhebber zijn van paddenstoelen, ga je opzoek naar de bijzondere en soms gevaarlijke zwammen die groeien in het Asserbos.

Deelname aan de excursie is gratis, maar uitsluitend op inschrijving. De wandeling begint bij het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos.

De geheimen van de gevels van de Brink

De Brink is een bijzonder plek in Assen en kent een lange geschiedenis. De stad Assen ontstond als esdorp rond de Brink. Tijdens de rondleiding ‘De geheimen van de gevels van de Brink’ kom je meer te weten over het ontstaan van de Brink en de gebouwen die eraan staan.

Elke zondagochtend in oktober organiseert het Drents Museum een rondje geschiedenis van de Brink. Met een museumdocent ga je op pad over de Brink in Assen. Tickets zijn te verkrijgen via het Drents Museum en zijn inclusief koffie of thee.

(Verhaal gaat verder onder foto)

Foto © Omroep Assen / Esmée Söllner

Familieroute Frida Kahlo

Wist jij dat de vader van Frida Khalo uit Duitsland kwam en dat er boeken van Rembrandt in haar boekenkast stonden? Dit zijn weetjes uit de familieroute van de tentoonstelling Viva La Frida! In het boekje vind je weetjes over Frida, maar ook kijk-, denk-, speel-, en doe-opdrachten voor de hele familie.

De familieroute is voor families met kinderen van vier tot veertien jaar. De route is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs van de tentoonstelling Viva la Frida!

Open dag Podium Zuidhaege

Op zaterdag 23 oktober opent Podium Zuidhaege haar deuren. Tussen 13:00 en 16:00 uur kun je struinen over de informatiemarkt, meedoen aan workshops dans, muziek en beeldende kunst. Aanmelden voor de workshops is gewenst.

Bij presentaties in Theater de Schalm wordt er om de CoronaCheckApp gevraagd. De rest van de Open Dag is ook zonder CoronaCheckApp toegankelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.