Menu Sluiten

Wat doet de Asser horeca met de feestdagen?

Tijdens de persconferentie werd aangekondigd dat de avondlockdown wordt verlengd tot ten minste 14 januari. Dit betekent ook dat de horeca om 17:00 uur moet sluiten. Geen uitgebreide kerstdiners in de Assense horeca. Maar de ondernemers gaan niet bij de pakken neerzitten.

Restaurant Bramigo in de Rolderstraat (Rechten: Omroep Assen / Romy Posthumus)

Zo vermeldt Bramigo op hun website dat ze beide kerstdagen geopend zijn. Ze combineren daarbij de lunchkaart met de dinerkaart. Ook hebben ze een viergangen verrassingsmenu. Daarnaast doet Bramigo ook aan afhalen en bezorgen na 17:00 uur. 

Geen bezorging 

Eigenaar Geert te Velde van Authentieq vertelt dat hij met de kerstdagen wel de deuren open doet, maar alleen voor de lunch: “We kiezen ervoor om mensen bij ons in de zaak te krijgen. De deuren mogen dit jaar open met kerst, dus die kans willen we pakken. We merken nu dat het best druk is in de tijden dat we wel open mogen.” Naast het klassieke kerstdiner kunnen de mensen ook terecht tussen 11:00 en 13:00 uur voor een kerstbrunch. 

Ook bij Gastrobar bij Jaap dit jaar geen afhalen of bezorgen. “Wij hebben alleen diner tussen 13:00 en 17:00 uur. Dat doen wij op de middag van kerstavond en op eerste kerstdag. In de eerste lockdown hebben we wel aan afhalen gedaan tijdens de feestdagen, maar dat is gewoon moeilijk bij ons concept.” 

Bowlen en midgetgolfen 

Bij Pand 17 pakken ze het anders aan met de kerstdagen. Naast het afhalen en bezorgen van lunch en diner, kan er ook gebowld worden bij het bedrijf, schrijven ze op hun website. Bowlen of glowgolf kan samen met een hapje en een drankje. Lunchen of dineren is tijdens de kerstdagen op de reguliere openingstijden niet mogelijk bij Pand 17. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.