Menu Sluiten

Wat betekent stoete in het Nederlands?

De Nedersaksische app Woordwies is uitgebreid. Nu ook de betekenis van Groningse, Drentse, Stellingwerfse, West-Overijsselse, Twentse en Achterhoekse woorden raden.

Woordwies is de Nedersaksische app van de streektaalorganisaties van Groningen, Drenthe, De Stellingwerven, Overijssel en de Achterhoek. Vanaf nu is het taalspelletje uitgebreid met het raden van de betekenis van woorden in de streektaal.

Bert Rossing van streektaalorganisatie Huus van de Taol verwoordt het zo: ‘Je hebt nou dubbel plezeer van het spellegie’. Er was al het onderdeel waarbij je een Nederlands woord moest vertalen in de streektaal; nu gaat het spellen ook de andere kant op. ‘En dat kan slim stoer wezen!’

Foto (c) Aangeleverde foto

Als je Woordwies opent, zie je eerst het twitter-nieuws. Daarna kun je kiezen in welke taalvariant je het spel wilt spelen. En ook in welke moeilijkheidsgraad: normaal of moeilijk. Na op start te hebben gedrukt, krijg je een woord te zien. Daarna heb je 30 seconden om de juiste vertaling in te toetsen. Naarmate de tijd verstrijkt, komen er hulpletters op de juiste plek. Woordwies is een spelletje op tijd. Je krijgt meer punten als je het sneller speelt. En als beloning een afbeelding van een mooie locatie ergens in Noord-Oost Nederland.

De app Woordwies is bedoeld voor iedereen die belangstelling heeft voor taal uit deze regio. In de app kun je spelen met taal en komt het laatste twitternieuws in een Nedersaksische variant voorbij. Hierdoor krijg je steeds meer ‘wil’ aan het Gronings, Drents, Stellingwerfs, West-Overijssels, Twents en Achterhoeks.

De Woordwies-app is beschikbaar in de google playstore en via de appstore. En de app is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.