Walt Wilkins in Amen: begenadigd songwriter

Walt Wilkins is een begenadigd songwriter. Zijn muziek werd opgenomen door grootheden als Kenny Rogers en Ricky Scaggs, maar ook door andere artiesten. Het gaat in totaal om meer dan honderd nummers. Op vrijdag 1 november treedt Walt Wilkins met ‘friends’ op in De Amer (20.00 uur).

Als performer wordt de Amerikaan (San Antonio, Texas) vergeleken met troubadours als Guy Clark en Townes van Zandt. Hij heeft een warm stemgeluid en in combinatie met zijn teksten en muziek levert dat een geweldige luisterervaring op.

Foto (c) Aangeleverde foto

Walt Wilkins koos er 25 jaar geleden voor zich fulltime aan de muziek te wijden. Met The Mystiqueros creëerde hij een Texas Hill Country supergroep. Ondertussen maakte hij negen soloplaten, vier albums met The Mighty Mystiqueros, eentje met zijn vrouw Tina en als laatste een live-album met zijn vriend Kevin Welch. Met zijn muziek reisde hij de hele wereld rond. Daarnaast produceerde hij de eerste twee albums van Sam Baker, die later dit seizoen ook in De Amer zal optreden.

In Amen wordt Walt Wilkins vergezeld door zanger / bassist Bill Small, door zanger / toetsenist / accordeonist Bart de Win (het enige Nederlandse lid van de Mystiquero-familie) en door zangeres Ariane Knegt.

Wilkins heeft in de zuivere lucht van Hill Country inspiratie opgedaan voor het schrijven van een aantal nieuwe nummers. Het publiek in De Amer heeft het geluk daarvan al mee te kunnen genieten.

Meer info: cafedeamer.nl

Reserveren: reserveren@cafedeamer.nl / 06 8322 5680

Voor de agenda

Vrijdag 1 november 2019

Walt Wilkins & Friends (Singer-songwriter/Americana)

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00 uur

Entree: € 19

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.