Vwo-leerlingen van CS Vincent van Gogh locatie Lariks behalen Goethe Certificaat

Afgelopen schooljaar hadden vwo-leerlingen van CS Vincent van Gogh voor het eerst de mogelijkheid om een Goethe Certificaat te behalen. Dit is een internationaal erkend certificaat welke onbeperkt geldig is.

Het certificaat is te vergelijken met een Cambridge Certificaat voor de Engelse taal. De vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken worden getraind en getoetst. Het behalen van een Goethe Certificaat is bedoeld voor leerlingen die interesse hebben in de Duitse taal en hierin uitdaging of verbreding zoeken.

Foto © Aangeleverde foto

In vwo 3 kunnen de leerlingen een certificaat op niveau B1 halen. Leerlingen uit vwo 5 en 6 kunnen een certificaat op niveau B2 van het ERK halen. Niveau B2 geeft onder andere toegang tot het studeren aan een hogeschool in Duitsland. In totaal hebben het afgelopen schooljaar vijftien leerlingen aan de Goethe-lessen mee gedaan: negen leerlingen hebben op B1 niveau examen gedaan en zes leerlingen op B2 niveau.

Vanaf de herfstvakantie tot begin april hebben deze leerlingen vol enthousiasme één extra lesuur per week Duits gevolgd. Tijdens deze lessen werden met name spreekvaardigheid en luistervaardigheid getraind. Tevens werden de brieven voor schrijfvaardigheid besproken en leesvaardigheid werd thuis zelfstandig geoefend. In april hebben de leerlingen tenslotte de schriftelijke examens op school gemaakt en zijn zij voor de mondelinge examens naar Almere gegaan. Vervolgens was het wachten op de uitslag.

Eind juni kregen zij dan eindelijk het mooie nieuws: alle vijftien leerlingen hebben het Goethe Certificaat gehaald en ontzettend mooie resultaten neergezet! Het gemiddelde cijfer voor niveau B1 was een 8,5 en voor niveau B2 was dat maar liefst een 9,1. Wat hebben ze het goed gedaan, CS Vincent van Gogh is enorm trots op deze groep enthousiaste en gemotiveerde leerlingen!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.