VVD: verkiezingsborden, dat moet anders kunnen

Bij de verkiezingen in Assen wordt gebruik gemaakt van door de gemeente geplaatste verkiezingsborden waarop de politieke partijen in Assen hun verkiezingsposters plakken. Maar door wind en regen raken de posters los en dwarrelen als vervuiling het milieu in. “Volgens ons moet dat anders kunnen. Dit is een verspillend ritueel,” zegt Martin Rasker VVD fractievoorzitter.

Verrommelen     De poster verwaaien niet alleen, maar worden ook overgeplakt, of raken anderszins in ongerede. Hierdoor verrommelen de verkiezingsborden. Campagneteams zijn voortdurende in touw om weer verse posters op te plakken. “Naar onze mening past dit verspillende ritueel niet meer in deze tijd,” betoogt Rasker.

Voorbedrukt     Volgens Rasker zijn er inmiddels goede alternatieven, zoals bijvoorbeeld de Trotterborden. Hierop kunnen logo’s en leuzen van politieke partijen worden voorgedrukt. 

Deze borden bestaan uit een betonnen voet en een in hoogte verstelbare zuil met een aan weerszijde bedrukt doek dat van binnenuit wordt verlicht. De voet gaat, anders dan bij de klassieke borden niet de grond in. Er hoeft met betrekking tot de plaatsing in Assen dan ook geen rekening gehouden te worden met kabels en leidingen. Dergelijke borden zijn duurzaam en vandalismebestendig. “Meerdere gemeenten gebruiken deze of soortgelijke borden al enkele jaren succesvol,” zegt Rasker.

Ruim op tijd    “Om besluitvorming en uitvoering op tijd voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen rond te hebben beginnen wij nu al met de vragen aan het college,” zegt Martin Rasker.

De VVD fractie wil van het college weten wat de kosten zijn voor het opzetten, het afbreken en het opslaan van de het huidige verkiezingsborden. Daarnaast vraagt de VVD wat de kosten zullen zijn, van een meerjarig contract, voor minimaal 10 hoogwaardige mobiele verkiezingsborden tijdens verkiezingstijd.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.