VVD, hoe lang laat het college voetbalvereniging ACV nog in onzekerheid?

In de begrotingsvergadering van 5 november 2018 is er door het college een brief toegezegd, met nadere informatie over de voorgeschiedenis en de stand van zaken rond de aanpassing van de accommodatie van de voetbalvereniging ACV. Die brief is er nog steeds niet en Martin Rasker (VVD) vraagt zich af hoe lang de raad en ACV nog aan het lijntje worden gehouden.

De toegezegde brief     In de begrotingsvergadering van 5 november 2018 heeft de voorzitter van voetbalvereniging ACV, Marco de Rijke, duidelijk gemaakt al lange tijd met de gemeente in gesprek te zijn over vernieuwing en uitbreiding van de sportaccommodatie. Dat is nodig om aan de KNVB-normen betreffende onder andere kleedruimte te blijven voldoen. Ook is er meer vergader- en commissieruimtes nodig voor de jeugd- en damesafdeling. En de tribune, met asbest op het dak, zou vervangen moeten worden. “De heer De Rijke betoogde toen dat met betrekking tot de noodzakelijke uitbreiding van de kleedruimte door de gemeente mondeling ‘harde’ toezeggingen zijn gedaan en met betrekking tot de andere vernieuwingen zijn dusdanige suggesties gedaan dat er door de club en haar sponsoren reeds de nodige voorbereidingsinvesteringen gedaan zijn,” zegt Martin Rasker.

Het college heeft in de begrotingsvergadering toegezegd, dat er op korte termijn een brief aan de raad zou worden gestuurd met een situatieschets hoe een en ander in elkaar steekt, voor de duidelijkheid van zowel de gemeenteraad als sportvereniging ACV. “Maar zowel de raad als ACV wachten met spanning op deze brief,” moppert Martin Rasker.

Onzekerheid     Het is nu ruim 10 weken later en deze toegezegde brief is nog steeds niet. En ook de sportvereniging ACV heeft nog geen enkele verdere duidelijkheid ontvangen, aldus Martin Rasker. “Wij willen simpelweg weten wanneer zowel de gemeenteraad als ACV de toegezegde brief over de stand van zaken ontvangen.” Ook vraagt de VVD fractie duidelijkheid over de aanpak van de noodzakelijke en gewenste aanpassingen van de ACV sportaccommodatie. “Hoe lang laten we ACV nog in onzekerheid?” vraag Martin Rasker zich af.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.