Menu Sluiten

VVD-fractie vraagt college extra aandacht voor ondernemers

De winkels van de non-food winkeliers zijn alle lange tijd gesloten. De betreffende ondernemers verkeren in een ernstige situatie temeer daar de steunmaatregelen vaak lang op zich laten wachten. Bert Homan (VVD) riep het college op actie te ondernemen.

Overbrugging     Hij wilde van wethouder Mirjam Pauwels weten of er geen mogelijkheid was voor een tijdelijke overbrugging van deze ernstige situatie. Je zou Asser ondernemers bijvoorbeeld de mogelijkheid kunnen bieden op de markt te gaan staan. Een overbruggingskrediet tegen lage rente is ook een mogelijkheid. En hij vroeg het college ook na te denken over ondersteuning van de ondernemers na deze coronacrisis. Homan stelde een extra promotie van Assen voor om de ondernemers weer op gang te helpen.

Wat hebben ondernemers nodig?     Wethouder Mirjam Pauwels onderschreef de opvatting van Homan dat veel ondernemers in een ernstige situatie verkeerden. Maar we stellen alles in het werk om ze te ondersteunen. “In gesprekken met winkeliers wijzen wij ze bijvoorbeeld op de WPDA,” (de oude afdeling sociale zaken van de gemeente Assen) zegt wethouder Pauwels. Het blijkt dat de ondernemers nog geen optimaal gebruik maken van de ondersteuningsmaatregelen. En de WPDA kan ze goed op weg helpen.

In de gesprekken willen wij ook horen wat we als gemeente kunnen doen om een herstelagenda ingang te zetten. Wat hebben de ondernemers nodig wat zijn hun ideeën. Maar ook ideeën vanuit de gemeenteraad zijn van harte welkom.

Koop lokaal     Wij verlenen al veel vrijstellingen wat betreft gemeentelijke heffingen, zegt wethouder Pauwels. Wij roepen de Assenaren op lokaal te kopen. Wij halen, binnen de coronaregels, alles uit de kast wat mogelijk is. De promotie van de Asser binnenstad daar zijn we volop mee bezig en heeft onze volle aandacht.

“Maar alleen je houden aan de coronamaatregelen en de vaccinaties bieden ons perspectief,” zegt wethouder Mirjam Pauwels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.