Menu Sluiten

Vrijwilligersdag Koester Drenthe

voor vrijwilligers in de erfgoed-, kunst- en natuursector

Met regelmaat vinden in Drenthe kunstactiviteiten plaats in de natuur of op erfgoedlocaties. Drenthe weet zich hiermee meer en meer te onderscheiden ten opzichte van de rest van Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de beeldenmanifestatie Into Nature, Festival der Aa in Schipborg of Folly Art in Norg. Bij alle activiteiten zijn vrijwilligers betrokken uit de erfgoed-, kunst- of natuursector.

Op donderdag 29 oktober 2020 organiseren Het Drentse Landschap, Huus van de Taol, Drents Historische Vereniging en K&C, speciaal voor die vrijwilligers de inspiratiedag Koester Drenthe. Een middag met workshops en een kennismaking met elkaars werkgebied. Dankzij de locatie in Donderen kunnen er 100 vrijwilligers deelnemen aan het programma. Het programma is te vinden op kunstencultuur.nl.

Foto (c) Into Nature, archief K&C

Op het gebied van natuur, kunst en erfgoed liggen in Drenthe veel onderscheidingsmogelijkheden. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. De groepen kennen elkaar echter niet of onvoldoende en daar willen de organiserende partijen verandering in brengen. Kunst kan bijdragen aan respect voor de natuur en historische locaties en omgekeerd kan een locatie inspiratiebron of voedingsbodem zijn voor een kunstproject.

Locatie en sprekers
De vrijwilligersdag Koester Drenthe vindt plaats op Donderboerkampen, het voormalig munitiedepot in Donderen. Sprekers zijn onder andere landschapshistoricus Jori Wolf van Staatsbosbeheer en schrijver Jan van Ginkel. Deelnemers betalen een tientje en kunnen dan een lezing bijwonen en twee workshops volgen. Ook ontvangen alle deelnemers het boek Snuustern in Drenthe’s natuur en cultuur van Jan van Ginkel. De dag duurt van 13.00-17.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.