Menu Sluiten

Vragen New Wave, SP schiet PvdA onder de duiven

Onlangs stelde PvdA woordvoerster Harriët van Es schriftelijke vragen aan het college over de koele reactie van de gemeente die de jeugdvereniging New Wave had gekregen op hun plannen. In de raadsvergadering stelde Bas Ananias (SP) nagenoeg dezelfde vragen. En kreeg direct antwoorde van wethouder Bergsma.  

Eén-tweetje     De vragen van de raadsleden worden van te voren ingediend, zodat de wethouder met een antwoord kan komen en niet in de raadsvergadering overvallen wordt. “Wij hadden als fractie, voorafgaande aan deze vergadering op zijn minst een voorlopig antwoord verwacht,” was de geïrriteerde reactie van Harriët van Es. “Hier is sprake van een één-tweetje tussen coalitie en college.” Waarop wethouder Bob Bergsma reageerde dat ook de PvdA fractie een antwoord zou krijgen op de schriftelijke vragen, maar dat kost wat meer tijd.

Activiteiten i.p.v. stenen     Wethouder Bergsma zei naar aanleiding van de berichten in het Dagblad van het Noorden een gesprek te hebben gehad met New Wave. De jongeren waren teleurgesteld dat er in Assen weinig van de grond kwam. Maar “het was een verhelderend gesprek.” Maar er is de afgelopen wel het één en ander gebeurd. De gemeente heeft bijvoorbeeld geld beschikbaar gesteld voor een 75 jaar bevrijdingsfeest en een corona-proof feest. Dat laatste feest ging echter niet door. We hebben afgesproken dat we gaan kijken hoe we de jongeren tussen 16 en 22 jaar beter kunnen bereiken. Daarin zullen het sportakkoord, de cultuurnota en organisaties als Vaart Welzijn ook een rol spelen. Wij hebben New wave ook duidelijk gemaakt dat er geen locatie komt. “Het beleid van de gemeente is, investeren in activiteiten, niet in stenen,” betoogde wethouder Bergsma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.