VOORRONDE DRENTS EENAKTERFESTIVAL START IN ZEIJEN

Eens in de twee jaar organiseert streektaalorganisatie het Huus van de Taol het eenakterfestival Kört en Goed. Vrijdag 8 maart is de eerste voorronde in zaal Hingstman in Zeijen.

Foto © Aangeleverde foto

Tien theatergroepen strijden tegen elkaar in de maand maart. Na drie voorrondes (8 maart bij Hingstman in Zeijen, 15 maart in zalencentrum Wielens in Noord-Sleen en 16 maart in café Centraal in Ruinerwold) vindt op zaterdag 30 maart de finale plaats in theater Ogterop in Meppel. Kaarten zijn te bestellen via info@huusvandetaol.nl / 0593-371010 of aan de zaal.

In Zeijen staan de volgende groepen op de planken: ADO uit Norg, De Madammen uit Stadskanaal, JEL! uit Annerveenschekanaal en Crescendo uit Gieterveen. Deelnemers wordt gevraagd een Drentstalige eenakter in te studeren van minimaal twintig en maximaal dertig minuten. Het mag hierbij gaan om een stuk met een kleine bezetting, maar een forse groep spelers is net zo goed toegestaan. In de keuze van het genre zijn de toneelgroepen eveneens vrij; van familievoorstelling tot klucht tot diep serieus. Het is toegestaan één of twee rollen in onze landstaal te spelen. De jury bepaalt welke groep doorgaat naar de finale.

De eerste voorronde in zaal Hingstman in Zeijen begint
vrijdag 8 maart om 20.00 uur. Zie verder www.huusvandetaol.nl
of de facebooksite van het Huus van de Taol.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.